Nagytétény történeti központjának rehabilitációja


helyszín
:    Budapest XXII. kerület
megbízó:    XXII. kerület, Budafok-Tétény  Önkormányzata
tervezők közterületek:     Budapesti Corvinus Egyetem – Kert, és Szabadtértervezési Tanszék –  ALMÁSI Balázs, GERGELY Antal – munkatársak: TÁNCZOS Szilvia, VARGA Rita
tervezők épületek: BME Építészettörténeti és Műemléki Tanszék – Daragó László, Rabb Péter
tervezés éve:    2008-2012
kivitelezés:    2012-2013
kivitelező:    Épkar Zrt.
alapterület:    15.000 m2
bekerülési költség (közterületek):     200.000.000 Ft
bekerülési költség (épületek):     660.000.000 Ft
fotók:   ALMÁSI Balázs

2013 nyarán elkészült Nagytétény történeti központjának komplex rehabilitációja, melynek során több épületet is érintő változás mellett új arculatot kaptak a településközpont meghatározó közösségi terei: a volt piactér, ma Szent Flórián tér, az új Országzászló tér, a főtér (Szentháromság tér) és a hozzá kapcsolódó új kulturális központ előtere, a templomkert, az egykori zsinagógából átalakult könyvtár előtere, valamint az ezeket összekötő utcák, a Kasélymúzeum utca és a Szent Flórián utca is. A projekt célja az élhetőbb települési környezet kialakítása mellett a Nagytétényi útra merőleges keresztirányú kapcsolatok erősítése, így az új Duna menti fejlesztési területetek, illetve a Nagytétényi Kastélymúzeum bekapcsolása a településrész „vérkeringésébe”.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .