Hello wood Balaton 2014 ‘AIR’

Esemény:  Hello wood Balaton 2014
Helyszín:   Csopak
Időpont:    2014 június 29. – július 5.
Csapatvezetők:    ALMÁSI Balázs, LENKAI Borbála, SÁNDOR Tamás
Csapat:  The ‘AIR’ team – BÍRÓ Katalin (RO), BODNÁR Anita, Paula Antonia DEJI (RO), MIHÁLY Zsófia (RO), PAUER Dániel, Melanie RICH (GB), SARKADI Zsolt, SIPOS Máté, Yara VALENTE (NL), Iris van der WEIDE (NL)

2014-ben a Hello wood csopaki eseményén, három csapat, három témára felfűzött projekten dolgozott: föld, levegő és víz. A levegő témában fogant Installáció alapvetően egy forma kísérlet. Vajon hogy lehet valami légies organikus valamit alkotni, merev, szálkás fahasábokból? Annak ellenére, hogy az Installáció csupa egyenes egyforma elemből áll, ráadásul mind egyenesek mentén építkezően, az eredmény, mégis valahogy életre kel. Elménk minduntalan szubjektív szimbólumokkal ruházza fel ezt az élettelen entitást. Szárnyát széttáró vagy éppen összezáró kecses vízimadár? Vagy a szélben lengedező milliónyi nádszál hullámzó játéka? Ki tudja.

Az installáció azonban nem csupán egy dísztárgy, Inkább talán egy furcsa, tömzsi kilátó. A nádas árnyékából, ha íves domborulatára felkapaszkodunk, egy új világ tárul szemünk elé. A korlátként is funkcionáló összetartó egyenesek a tihanyi apátságot veszik célkeresztbe. Pusztán két méterrel magasabban, hirtelen megnyílik a horizont, és az addigi mögöttes térből egy óriási horizontális nyitott világba kerülünk. A nádas takarásától kiszabadulva hajunkba kap a szél, s megláthatjuk végre a nyílt vizet, mit a parton, a folytonos takarásban addig hiába kerestünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..