Ottlik Kert pályázat eredmény

A B32 Galéria és Kultúrtérben ünnepélyes keretek között hirdették ki az Újbuda Önkormányzata által kiírt Ottlik kert tervpályázat győztesét.

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata a nyár folyamán nyílt tervpályázatot hirdetett Ottlik kert címen, egy olyan közösségi tér létrehozására a kerület szívében, amely egyszerre állít emléket Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas írónak, műfordítónak, és ad új funkciót az egykori, Bukarest utcai buszvégállomás környezetének is. Az önkormányzat pályázati felhívásárára összesen tizenöt pályamű érkezett, amelyek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A bírálóbizottság tiszteletbeli elnöke Hoffmann Tamás polgármester, elnöke Mohácsi Sándor tájépítész, további tagjai Erő Zoltán építész, urbanista, Gálhidy Péter szobrász, Kulcsár-Szabó Zoltán irodalomtörténész, valamint az önkormányzat részéről Büki László városgazdálkodási igazgató és Takács Viktor mb. főépítész voltak. A teljes cikk itt olvasható.

1. helyezett
Massány Edina, Megyeri Zsófia, Remeczki Rita (Open air design Kft.) és Scheuch Dominik (YEWO LANDSCAPES e.U.)

2. helyezett
Biri Balázs, Monory Rebeka, Pálfy Máté, Szabó Levente (Hetedik Műterem Kft.), Gyüre Borbála, Kántor-Turi Emese (Geum Műterem Kft.), Borsa Aliz

3. helyezett
Dr. Almási Balázs, Börcsök Brigitta, Koller Margit

Különdíjasok

Sipos Kata, Szende András, Vörös Balázs, valamint Kőhalmy Nóra egyéni induló

A pályázatokból nyílt kiállítás 2018. december 5-ig tekinthető meg a B32 Galéria és Kultúrtérben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..