2010 tájodüsszeia arculat



 

2010 TÁJodüsszeia kiállítás

„…célul tűztük ki, hogy legalább kivonatosan, az utókor számára is feldolgozható módon adjunk számot egy jóval kisebb merítésből, az új évezred első évtizedének kortárs tájépítészeti törekvésekből a lehető legszélesebb műfaji spektrumon. …”
„A kezdetekben sokkal kisebb méretűre tervezett kiállítást a kiállító cégek lelkesedése hihetetlen méretűre duzzasztotta, mégis sikerült egy minőségileg kontrol alatt tartott, egységes arculatú, és értékes eredményeket feldolgozó, nagyon átfogó kiállításanyagot létrehoznunk, páratlanul szép belső összefogással. Olyan értéket, amelyre a magyar tájépítész társadalom büszke lehet. Az érdeklődés és a pozitív visszajelzések sokasága azt mutatja, sikerült a kimondatlan szakmai igény elevenébe találnunk, nagyon jó helyen keresgéltük a szakmai kohézió akupunktúrás, stimuláló pontját. Túl azon, hogy saját magunk is rá-rácsodálkozunk alkotótársaink elmúlt évtizedben asztalra letett munkáira, a kiállítás sokaknak adhat erőt, önbizalmat a kezdéshez, újrakezdéshez, folytatáshoz. Az elmúlt évtized pillanatai most, ezzel a katalógussal a könyvespolcra kerülhetnek: reméljük a nehezebb időszakokban mentőövként fog utána nyúlni az, aki adatot, inspirációt, emlékeket, részleteket, kapcsolatot keres a következő években a magyar tájépítészettel.”

Bardóczi Sándor
kurátor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .